Trees for future

Préparer l'avenir des forêts

Project Description

Het bos wordt getroffen door de klimaatveranderingen : periodes van uitgesproken droogte, vaak nog verergerd door krachtige winden, hebben een aanzienlijke impact op de toekomst van onze bossen. De Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij zet een project van Arboretums op, om het bos te wapenen voor de toekomst.

Breng het bos de meest veelbelovende boomsoorten voor de toekomst

Om een ​​gediversifieerd bos te behouden en alle diensten die de samenleving eraan toekent te bieden, is het belangrijk om boomsoorten te diversifiëren en boomsoorten die beter bestand zijn tegen toekomstige klimaatveranderingen in het assortiment van de bosbouwers te introduceren. Het is de doel van de Arboretums die nieuwe soorten onder reële omstandigheden wil testen via een netwerk van experimentele percelen, verspreid over het nationale grondgebied. Deze plantaties zullen op de lange termijn worden gemonitord. dit opvolging zal het in 20 tot 30 jaar mogelijk maken om het potentieel van geteste bomen te evalueren in termen van productiviteit, weerstand tegen ziekten, plagen en extreme weersomstandigheden.

Deze lange monitoring zal toekomstige generaties mogelijk maken generaties bosbouwers om bewust de meest veelbelovende soorten te planten.

 

Meer informatie over Arboretums

Envie de lecture ?