Studiereis naar Duitsland

Reis Duitsland
05
apr

Studiereis naar Duitsland

Studiereis naar Duitsland

Studiereis naar Duitsland

Le 29 mei 2023 - -

54 54 mensen hebben dit evenement bekeken.

Doelstellingen

De studiereis van dit jaar brengt ons naar West-Duitsland. Wij zullen een noord-zuid transect uitvoeren van Keulen naar Saarbrücken. Het klimaat en de grondsoorten die we zullen aantreffen zijn vergelijkbaar met onze Belgische context. Het zal dan ook bijzonder interessant zijn om de bosbouw van onze Duitse collega’s te vergelijken met wat hier wordt gedaan.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 45 personen. Deze reis staat alleen open voor leden met een goede reputatie. De eerste mensen die zich inschrijven en die in goede gezondheid verkeren (we zullen elke dag lang in het bos lopen) krijgen voorrang.

Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten of te leren kennen op onze studiereis en zouden het op prijs stellen als u onderstaand inschrijfformulier zou willen invullen.

Opmerkingen: Tijdens de bezoeken zullen sommige sprekers Duits of Engels spreken. Wij zullen trachten een samenvatting in het Frans te verstrekken.

Programma (onder voorbehoud)

(PDF-versie)

03 september

Vertrek per bus in de vroege namiddag vanaf 4671 Barchon (parkeerplaats Leonard Travel)

Aankomst in Wuppertal in de late namiddag, check-in in het Best Western Waldorf Eskeshof Hotel, welkomstdrankje en diner in het hotel.

04 september

Ochtend

Bezoek aan het arboretum van Wuppertal. Het 250 hectare grote park bevat ongeveer 100 verschillende soorten loof- en naaldbomen uit bijna alle werelddelen. Dit arboretum werd in de jaren 1970 aangelegd om het aanpassingsvermogen van verschillende soorten voor de houtproductie te testen. Tegenwoordig wordt het gebruikt als proefterrein voor bosbouwers in het Rijnland.

Middag

bezoek aan het experimentele bos in Keulen. Dit is een bos aangeplant in 2010. Het bestaat uit 4 delen, die elk een ander facet van de functies van het bos bestuderen.

In de late namiddag komen we aan in Euskirchen en checken we in in het Welcome Parkhotel. Diner in het hotel.

05 september

Ochtend

Bezoek aan het Nationaal Park Eiffel. Het park is opgericht in 2004 en heeft een oppervlakte van meer dan 110 km2. waarvan 75% vrij kan evolueren.

Middag

Bezoek aan het familielandgoed van Merode. De Belgische familie de Mérode bezit een bosgebied in de noordelijke Eifel. Dit landgoed is zwaar getroffen door sparrenbastkevers. Samen bespreken we het werk dat de familie zal doen om hun bos te herstellen en de hefbomen die in Duitsland beschikbaar zijn om hen daarbij te helpen.

Aankomst in de late namiddag in Mulheim in de Moezelvallei en overnachting in hotel Weisser Baer. Diner in het hotel.

06 september

Dag doorgebracht met het personeel van het bosonderzoekstation in Emmelshausen. Dit onderzoeksstation is geïnteresseerd in verschillende thema’s, waaronder de QD-silvicultuur van de ruwe berk, het herstel van beschermingsbossen aan de oevers van de Moezel en het effect van grondbewerkingstechnieken op het herstel en de groei van zaailingen.

07 september

Ochtend

Bezoek aan de Eugen Decker zagerij in Morbach. De in 1962 opgerichte zagerij Eugen Decker is gespecialiseerd in de productie van glulam en is een van de toonaangevende bedrijven in de sector.

Middag

Bezoek aan een bos gewijd aan de bosbouw van douglasspar en spar (abies alba).

In de late namiddag komen we aan bij Saarbrücken, in Homburg. Check-in in het Schlossberg hotel en diner in het hotel.

08 september

Bezoeken aan percelen die worden beheerd volgens QD-bosbouw. We worden ontvangen door Georg Wilhelm bij Limbach. Wij zullen de gelegenheid hebben om percelen van verschillende leeftijden en soorten te bezoeken om een volledig inzicht te krijgen in de werkzaamheden en snoeiwerkzaamheden die bij deze bosbouw moeten worden uitgevoerd.

Aan het eind van de dag komen we aan in Barchon, op de parkeerplaats van het touringcarbedrijf Voyages Léonard.

Tarieven

  • in een tweepersoonskamer: 1.100 €/pers.
  • in een eenpersoonskamer : 1.450 €/pers.

We verblijven in 4 verschillende hotels, 4 sterren categorie.

Deze prijzen omvatten: logies, maaltijden, bezoeken, begeleiding door SRFB, documentatie. Persoonlijke uitgaven en drankjes tijdens de avondmaaltijden zijn niet in de prijs inbegrepen. Alle lunches zijn lunchpakketten en worden in het bos gebruikt.

Na ontvangst van uw inschrijvingsformulier ontvangt u een bevestigingsbrief met het verzoek om betaling van de reissom.

Annuleringsvoorwaarden: Bij schriftelijke annulering van uw deelname, en alleen in geval van overmacht, vergoedt de SRFB u als volgt: 70 dagen voor aanvang van de reis bedraagt de vergoeding 100% van de reissom. Na deze periode zal de terugbetaling variëren naargelang de mogelijkheid tot annulering in de hotels en zal een vast bedrag van 100 €/persoon worden ingehouden. Als u iemand voorstelt om u te vervangen, moet dit door de SRFB worden gevalideerd.
In alle gevallen wordt de KBBM vergoed na tussenkomst van uw verzekeringsmaatschappij en zal de totale vergoeding (verzekering en SRFB) niet hoger zijn dan het betaalde bedrag.

Annuleringsverzekering: De KBBM heeft geen annulerings- of andere verzekering afgesloten. Als u er geen heeft, nodigen wij u uit uw verzekeringsmakelaar te raadplegen.
Covid-19: Het is de verantwoordelijkheid van elke deelnemer om de geldende regels in de bezochte landen na te leven.
In geval van annulering van de reis door KBBM 60 dagen voor vertrek wegens overmacht (Covid, overstroming…) bedraagt de terugbetaling 100% minus 10€ per persoon voor administratieve kosten.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

-
 

Locatie

 

Evenement types

Share With Friends

Envie de lecture ?
Visitez notre Forest Shop

You are donating to : Devenir membre

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...