Burgerondersteuning voor het bos

U bent particulier en wenst herbebossing in België te steunen

Is het mogelijk om participatieve werkkampen in het bos te houden?

Wat is er symbolischer dan bomen planten? Planten is geloven in de toekomst, het is je inzetten voor toekomstige generaties, het is handelen om de planeet te redden.

Meer informatie over participatieve werkkampen (in het Frans)

Samen bouwen aan het bos van morgen

Onze bossen lijden onder de klimaatverandering: opeenvolgende droogtes, stormen, waterstress, aanvallen van insecten en schimmels…

Vandaag de dag vertonen de meeste dominante soorten in onze bossen (sparren, beuken, eiken, essen, enz.) tekenen van zwakte.

De bosbouwwereld maakt zich zorgen over de keuze van de soorten die moeten worden aangeplant en/of gestimuleerd om het bos van morgen voor te bereiden, dat veerkrachtiger zal zijn en beter zal kunnen inspelen op de huidige en toekomstige economische, ecologische en sociale uitdagingen.

Om het “veld van mogelijkheden” te ontsluiten, heeft de Koninklijke Maatschappij voor Bosbouw van België (SRFB) in 2018 het project “Trees for Future – Forest Arboretums” opgestart, met als doel de bossoorten en -variëteiten te identificeren die de bossen zullen helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
chantier
Envie de lecture ?

You are donating to : Devenir membre

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...